Værd at se Museer Eventyrture Overnatning HomeCars Pressekontakt
 
 
 

Værd at se

 
 

De Fynske Alper

Alper? På Fyn? Ja, engang sagde man det lidt i sjov, men området her ved Svanninge og Faaborg kan godt tåle det, for her er uendeligt smukt. Området kaldes både for Svanninge Bakker og Svanninge Bjerge, og ligger ‘omkring’ den smukke Faaborg by og havn – og det kuperede terræn betyder at særligt om morgenen er her dårende smukt: i hulningerne i terrænet danner der sig nemlig meget store skyer af morgendis, der brydes i fine farver af den opstigende sol. Smukt både sommer og vinter.

Besøg

Gl. Estrup

Gammel Estrup, Danmarks Herregårdsmuseum, er et kulturhistorisk museum der har til huse i hovedbygningen på herregården Gammel Estrup i Auning på Djursland. Museet udstiller herregårdskultur, og hovedbygningen er indrettet med rum i forskellige tidsperioder.

Besøg

Viborg Domkirke

Viborg Domkirke er domkirke i Viborg Stift og samtidig sognekirke for Viborg Domsogn, som omfatter den nordlige del af det centrale Viborg. Kirken var oprindelig indviet til Vor Frue, dvs. Jomfru Maria.

Besøg

Fregatten Jylland

Fregatten Jylland deltog under 2. Slesvigske Krig i Slaget ved Helgoland den 9. maj 1864. I kamp mod dele af den østrigske og den preussiske flåde lykkedes det danskerne at sende modstanderne på flugt, men sejren ændrede ikke krigens udfald – Danmark led et sviende nederlag

Besøg

Kalø Slotsruin

Kalø Slotsruin er resterne af et kongeligt slot, beliggende i Kalø Vig ved Djurslands sydkyst, ca. 2 km. fra Rønde og 20 km fra Aarhus i. Kongeborgen Kalø Slot blev grundlagt af kong Erik Menved omkring 1313 som én af mindst fire borge i Jylland for at styrke kongemagten efter omfattende bondeopstande.

Besøg

Koldinghus

Koldinghus er et kongeslot i Kolding, som blev grundlagt midt i 1200-tallet. Det brændte i 1808 og stod længe som en ruin, inden en langvaring restaurering blev igangsat. Både slottet, selve restaureringen og museet på Koldinghus er i dag seværdigheder.

Besøg

Brandts Klædefabrik

Brandts Klædefabrik er et historisk bygningskompleks i centrum af Odense, og betegnes som byens helt centrale kulturcenter, bl.a. fordi området også huser nogle af byens mest markante kulturinstitutioner.

Besøg

Carl Nielsens barndomshjem

Carl Nielsens Barndomshjem er et mindre filialmuseum for komponisten Carl Nielsen. Huset var Carl Nielsens tredje og sidste barndomshjem og er beliggende i Nørre Lyndelse, cirka 15 km syd for Odense. Huset blev bygget i 1850'erne.

Besøg

Egeskov Slot

Egeskov er en dansk herregård ved Kværndrup syd for Ringe på Sydfyn i Danmark. Slottet, der er en af Europas bedst bevarede vandborge, er opført i 1554 af rigsmarsk Frands Brockenhuus. Gården er ældre og kan dateres til 1400-tallet. Godset er i dag på 1137 hektar.

Besøg

Nyborg Slot

Nyborg Slot er et dansk kulturmindesmærke beliggende i Nyborg by. Slottet dateres til før år 1200 og kom hurtigt i kongens eje. Slottet er således Danmarks ældste, bevarede kongebolig og spillede en vigtig rolle i middelalderen og renæssancen.

Besøg

Gisselfeld Slot

Gisselfeld, som ligger mellem Haslev og Rønnede, er et af Danmarks største godser med et areal på 4.000 hektar med Hesede, Edelesminde, Brødebæk og Gødstrupgård, hvoraf 2.400 hektar er skov. Det er beliggende i flere kommuner, men hovedgården ligger i Bråby Sogn i Faxe Kommune.

Besøg

Roskilde Domkirke

Roskilde Domkirke er domkirken i Roskilde. Domkirken er blandt de vigtigste kirkebygninger i Danmark og et af de vigtigste monumenter overhovedet, på grund af sine enestående arkitektur og sin tilknytning til Danmarkshistorien.

Besøg

Herregården Borreby

Borreby Teater er et dansk teater, der blev etableret i årene 2011-2012, i en lade bygget af kansler Christian Friis i 1593 på Borreby Slot. Første spadestik til teatret blev taget på hendes majestæt Dronning Margrethes fødselsdag d. 16. april 2011. Borreby Teater slog for første gang dørene op godt et år senere.

Besøg

Holsteinsborg Slot

Holsteinborg Gods er en gammel sædegård fra 1357, som under navnet Braade var en hovedgård under Roskilde bispestol. Gården ligger i Holsteinborg Sogn i Slagelse Kommune. Hovedbygningen er opført i 1598-1639-1649.

Besøg

Møns Klint

Danmarks seje sciencecenter. Lær og leg dig igennem Danmarks vilde fortid - 70 mio. år tilbage i tiden.

Besøg

Hammershus

Hammershus er ruinen af en middelalderborg på Bornholms klippeknude ud til kysten syd for Hammerknuden på Bornholms nordvesthjørne. Hammershus er Nordeuropas største borgruin.

Besøg

Kronborg Slot

Kronborg er et af Nordeuropas fineste renæssanceslotte. Det er verdenskendt som Hamlets og Shakespeares slot og er udnævnt til UNESCO verdensarv.

Besøg

 

 
 
Aalborg Aarhus Aasum Ærøskøbing Assens Bogense Den fynske Landsby Den gamle by
Dragør Dreslette Ebeltoft Faaborg Falsled Frilandsmuseet Gerdasminde Grenaa
Haderslev Helsingør Hjerl Hede Kalundborg Kerteminde Køge Kolding Maribo
Mariager Middelfart Maale Nakskov Nordby Nykøbing Falster Odense Præstø
Randers Reersø Ribe Rønne Rudkøbing Skelskør Svaneke Svendborg
Viborg Viby            
 
idè og webdesign: KRAFTnewmedia.dk