Værd at se Museer Eventyrture Overnatning HomeCars Pressekontakt
 
 
 

Den Fynske Landsby med Hestevogn

 
 

Den Fynske Landsby er et frilandsmuseum i Odense, som indeholder gårde og huse, som de så ud på Fyn i 1800-tallet. Landsbyen indeholder i alt 25 bygninger og bygningskomplekser fra det fynske område. Bygningerne stammer fra cirka år 1500 til op på den anden side af år 1900. Fordelingen af bygninger er fem gårde – herunder præstegård og vandmølle – samt fem husmandsteder, en kro, en skole, et sprøjtehus, en barklade og en vindmølle. Bebyggelsessituationen fem gårde og fem husmandssteder svarer til det som var almindeligt omkring år 1800. Landsbyen rummer også et teglværk fra 1893.
Landskabet rummer ud over bygningerne eksempler på nytte- og prydhaver, med store mængder frugttræer af gamle fynske sorter. Samtidig holdes arealerne autentiske ved at man opdyrker bymarkerne i syvårigt sædskifte som i 1800-tallet
Hop på Hestevognen, og tag en tur rundt i landsbyen og oplev bindingsværksbygningerme med de  blomstrende haver, hegn og husdyr, gadekær og bygade, omgivet af dyrkede marker og med Sortebro Kro som nabo.

 

 

 
 
Aalborg Aarhus Ærøskøbing Assens Bogense Den fynske Landsby Den gamle by Dragør
Dreslette Ebeltoft Faaborg Falsled Fanø Frilandsmuseet Gerdasminde Grenaa
Haderslev Helsingør Hjerl Hede Kalundorg Kerteminde Køge Kolding Maale
Mariager Middelfart Nakskov Nordby Odense Præstø Randers Reersø
Ribe Rønne Rudkøbing Skelskør Svaneke Svendborg Viborg Viby
 
idè og webdesign: KRAFTnewmedia.dk