Værd at se Museer Eventyrture Overnatning HomeCars Pressekontakt
 
 
 

Ebeltoft - en historisk oplevelse

 
 

I Ebeltoft man få en oplevelse af brosten og bindingsværk, når man går tur gennem den gamle by, som er bundet sammen af gamle skæve huse.

Byen er kendetegnet ved sine bindingsværkshuse, snørklede middelaldergader med toppede brosten og blomstrende stokroser, som får byen til at emme af idyl.
Den gamle bydel i Ebeltoft oser af nostalgi, som med sit historiske bymiljø griber i en, besøg Torvet der er Ebeltofts hjerte, som rummer det gamle og unikke Rådhus, som er en lille del af en helt enestående kulisse.
Kig indenfor i den charmerende Farvergaard,  hvor egnens bønder og byens borgere i gamle dage fik farvet deres garn og stof. Farvergården er et større gårdanlæg, hvor du også kan opleve den originale pigstensbelægning. Hele området strækker sig fra Adelgade til Strandvejen i centrum af byen.

Farvergården er det eneste bevarede købstadsfarveri i Nordeuropa og er et af de mest særprægede og velbevarede gårdmiljøer midt på Ebeltofts travle hovedgade.
Den blev opført i 1700-1850 og var tidligere en driftig håndværksvirksomhed, hvor der blev farvet garn og klæde for folk i byen og omegnen. Farveriet var i drift mellem 1772-1788 og igen fra 1824-1920erne.
Den sidste farver, Johan Petersen, stoppede med at farve omkring 1925. Han blev boende på stedet og fremviste selv gården som museum frem til sin død i 1959.

Vægtersangen er en smuk og stemningsfyldt oplevelse. I sommersæsonen går Vægterne  deres runde i Ebeltoft fra trappen foran Det Gamle Rådhus, og deres klare sang kan høres vidt omkring.

 

 
 
Aalborg Aarhus Aasum Ærøskøbing Assens Bogense Den fynske Landsby Den gamle by
Dragør Dreslette Ebeltoft Faaborg Falsled Frilandsmuseet Gerdasminde Grenaa
Haderslev Helsingør Hjerl Hede Kalundborg Kerteminde Køge Kolding Maribo
Mariager Middelfart Maale Nakskov Nordby Nykøbing Falster Odense Præstø
Randers Reersø Ribe Rønne Rudkøbing Skelskør Svaneke Svendborg
Viborg Viby            
 
idè og webdesign: KRAFTnewmedia.dk