Værd at se Museer Eventyrture Overnatning HomeCars Pressekontakt
 
 
 

Gerdasminde - en byperle

 
 

Et stenkast fra Odense City`s hidsige trafik og høje boligkarreer ligger en ser De en gammel arkitektonisk perle, omkrandset af trafikerede gader og flere etagers høje boligblokke.
Det er Gerthasminde- en eventyrby med tårne, karnapper, kviste, bindingsværk og gammeldags bondehusvinduer. En provinsby-idyl med smalle gader, småbitte haver og fuglekvidder, som blev opført i 1924. Derudover er Gerthasminde også et stykke arkitekturhistorie.
Grundstenen til et af Odenses mest interessante bykvarterer blev lagt i de første år af dette århundrede af handelsgartner N.P. Rasmussen og hans søn, handelsgartner Emil Rasmussen, der havde gartneri ved Kirkegårds Alle.
Byen var efterhånden vokset uden om gartneriet, og derfor besluttede de at udstykke jorden og bebygge den.
De kontaktede en af landets førende arkitekter, professor Anton Rosen, København, og sammen drog de ud i verden for at kikke på havebyer, den tids hotteste ord inden for arkitektur.
Begrebet havebyer opstod i England og var egentlig tænkt som tidens svar på den omsiggribende industrilaisering: et åndehul mellem by og land.
Byggeriet af Gerthasminde første huse gik i gang i l9l2, året efter gartner N.P. Rasmussens kone Gerthas død. Deraf navnet.

 
 
Aalborg Aarhus Aasum Ærøskøbing Assens Bogense Den fynske Landsby Den gamle by
Dragør Dreslette Ebeltoft Faaborg Falsled Frilandsmuseet Gerdasminde Grenaa
Haderslev Helsingør Hjerl Hede Kalundborg Kerteminde Køge Kolding Maribo
Mariager Middelfart Maale Nakskov Nordby Nykøbing Falster Odense Præstø
Randers Reersø Ribe Rønne Rudkøbing Skelskør Svaneke Svendborg
Viborg Viby            
 
idè og webdesign: KRAFTnewmedia.dk