Værd at se Museer Eventyrture Overnatning HomeCars Pressekontakt
 
 
 

Haderslev - en middelalderby

 
 

På toppen af middelalderbyen ligger Domkirken og nedenfor de historiske gader med typiske gadenavne Storegade, Nørregade, Bispegade; Gravene, Jomfrustien og andre.

Oplevelser er den 800-årige Haderslev Domkirke, Haderslev Museum og Slotsgade med de små, skæve huse og velbevarede bygninger - som bindingsværkshuse, gamle gårde og en stubmølle.

I sommersæsonen arrangeres guidede byvandringer i den gamle bydel i blandt andet Slotsgade med toppede brosten og skæve sidegader som giver et indtryk af byen for århundreder siden. Bag facaden i Slotsgade 20 gemmer der sig et bindingsværkshus fra omkring 1577-1580.

Byen har 2 torve, det er Gravene og Torvet, som samler gaderne til en helhed og har huse fra 1500-tallet og frem til nutiden. De ældste huse er bindingsværkshuse, som fortæller om en rig købstad gennem århundreder.Torvet hører til det ældste Haderslev, der opstod som handelsplads midten af 1100-tallet og her har handelen fundet sted i århundreder. På Torvet ligger bygninger i hollandsk stil med gavlen mod pladsen og der var plads til boder og vogne på selve pladsen.

En stor bybrand i 1627 blev de rige købmandsgårde flammernes bytte, men snart rejste sig nye bygninger og flere står endnu i dag.

Den prægtige domkirke blev opført på byens højeste punkt. Kirken blev flittigt brugt i katolsk tid i middelalderen. 

 

 

 
 
Aalborg Aarhus Aasum Ærøskøbing Assens Bogense Den fynske Landsby Den gamle by
Dragør Dreslette Ebeltoft Faaborg Falsled Frilandsmuseet Gerdasminde Grenaa
Haderslev Helsingør Hjerl Hede Kalundborg Kerteminde Køge Kolding Maribo
Mariager Middelfart Maale Nakskov Nordby Nykøbing Falster Odense Præstø
Randers Reersø Ribe Rønne Rudkøbing Skelskør Svaneke Svendborg
Viborg Viby            
 
idè og webdesign: KRAFTnewmedia.dk