Værd at se Museer Eventyrture Overnatning HomeCars Pressekontakt
 
 
 

Landsby og kulturarv

 
 

Det første du ser, når du nærmer dig Dreslette fra landevejen, er den smukke røde kirke med det karakteristiske tårn, som ligger højt og naturskønt med udsigt mod Helnæsbugten.
 Det er en landsby med en rig kulturarv med blandt andet Bent Madsens firlængede gård er bygget omkring 1795 som en fæstegård. Gården er opført i kraftigt bindingsværk malet efter egnens skik, og som det var typisk på Fyn, blev længerne opført som sulekonstruktioner.

Dreslette Kirke

Den ældste del af Dreslette kirke stammer fra omkring 1100-tallet. I 1300-tallet blev apsis revet ned og koret udvides. I 1400-tallet bygges tårn til. I forbindelse med en større renovering af kirken, igangsat af Etatsråd Niels Ryberg i 1785, blev det nuværende karakteristiske kirketårn bygget. Nogle mener, at det er et sømærke, andre at det skulle fungere som observatorium. 

Kirkens interiør er indrettet i gennemført klassicistisk stil i samme periode. Kirken rummer desuden Danmarks ældste fungerende dansk byggede kirkeorgel fra 1787, der stadig anvendes ved jule-gudstjenester.

 

 

 
 
Aalborg Aarhus Aasum Ærøskøbing Assens Bogense Den fynske Landsby Den gamle by
Dragør Dreslette Ebeltoft Faaborg Falsled Frilandsmuseet Gerdasminde Grenaa
Haderslev Helsingør Hjerl Hede Kalundborg Kerteminde Køge Kolding Maribo
Mariager Middelfart Maale Nakskov Nordby Nykøbing Falster Odense Præstø
Randers Reersø Ribe Rønne Rudkøbing Skelskør Svaneke Svendborg
Viborg Viby            
 
idè og webdesign: KRAFTnewmedia.dk