|
Har du lyst til et lille pusterum og nye oplevelser, hvor du måske mindst havde forestillet dig at finde dem? Så er byen i det sydvestlige hjørne af Sjælland et godt bud. Kunstens by bliver den lille havneby ved Storebælt kaldt, og her skinner solen bare lidt mere.
Et kig ned af hovedgaden, med biografen til venstre og til højre, lige efter det gamle bindingsværkshus ligger det lille torv med cafe.
Her er et hyggeligt bymiljø med smukke og nænsomt bevarede bygninger. Skælskør er fyldt med kunst, aktiviteter og hygge. Borgernes engagement strækker sig lige fra kunst til lokalt avlede fødevarer. Det meget milde klima, har givet byen tilnavnet: Solskinsbyen.
Ingen ved med sikkerhed, hvornår Skælskør fik sine første købstadsrettigheder, men der findes et afskrift af rettighederne fra 1414. Den ældste bevarede stadfæstelse er fra 25. oktober 1483, og er udstedt af Kong Hans.
I Middelalderen var Skælskør den vigtigste overfartsby over Storebælt fra Sjælland til blandt andet Fyn. Denne plads overgik senere til nabobyen Korsør.
Skælskør udviklede sig til en vigtig handelsplads for Sydvestsjælland med livlig skibsfart og hjemsted for flere store købmandsgårde. I 1800-tallet kom flere driftige håndværkere og købmænd til Byen. Senere kom industrialiseringen, jernbanen og en uddybning af fjorden og havnen.
I Skælskør vrimler det med aktive og engagerede mennesker, som sammen deler en tro på, at det gode liv skabes i relation med andre mennesker. I et levende lokalsamfund, hvor venlighed, respekt, gæstfrihed, nysgerrighed, åbenhed, samskabelse, glæde, leg, begejstring og samvær på kryds og tværs er i højsædet. Disse værdier gør også, at der hele tiden opstår nye ideer, der er med til at skabe liv og oplevelser.
Så lad Bykontoret, som holde til i Købmandsgården, tilrettelægge en byvandring med kunstbesøg og spisning på en af byens restauranter. |
|
|